Lubisz eksperymentować, łamać przepisy i odkrywać spontanicznie nowe smaki? Jeśli uważasz, że tradycyjne gotowanie bywa nudne, te warsztaty są właśnie dla Ciebie! Zajęcia, które poprowadzi Adam Woźniak, niegdysiejszy szef kuchni w sopockim Sheratonie, a dziś prowadzący restaurację 1611 w Hotelu Dwór Oliwskim w Gdańsku, będą opierały się na kreatywności i kulinarnym instynkcie.
Kuchnia nowoczesna to nowe techniki, eksplozja (nieznanych jeszcze) smaków oraz nieograniczone wręcz możliwości. Zdobyte umiejętności na pewno pozwolą zaskoczyć znajomych i domowników. A w planach warsztatów zapoznanie uczestników z metodą gotowania sous vide, opowieści o historii i początkach kuchni nowoczesnej, a także przedstawienie najciekawszych osobowości kulinarnych, specjalizujących się w tej dziedzinie. Jako podstawa do skomponowania własnego, oryginalnego talerza degustacyjnego na bazie przepisów dań pokazanych przez chefa Woźniaka. Menu przygotowane będzie ze składników dostępnych w każdym sklepie – na uczestników jak zwykle czekać będą produkty najwyższej jakości. Organizatorzy zapewniają też pudełka, dzięki którym będziecie mogli zabrać wyczarowane dania do domu i oczarować nimi swoich bliskich. Czas, prócz inspirujących opowieści i wiedzy kulinarnej, umili także wino. Przepisy wszystkich przygotowanych dań zabierzecie do domu, by móc je odtworzyć lub ponownie się zainspirować. W ramach warsztatów przewidziany jest również konkurs z ciekawymi nagrodami.