Zdrowe lunchboxy to warsztaty kulinarne, podczas których nauczycie się kilku prostych dań na lunch, które z łatwością weźmiecie ze sobą do pracy. Spotkanie z pewnością stanie się też początkiem poszukiwania nowych, interesujących przepisów oraz inspiracją do kulinarnych improwizacji, które urozmaicą Wasz jadłospis lub uproszczą niektóre z potraw, dostosowując je do gabarytów oraz specyfiki lunchowego pudełka.
Często jedzenie w pracy jest zgubne dla naszej diety – nie chce nam się przygotować zdrowego posiłku w domu, więc w pracy zastępujemy go „na szybko” kanapką lub słodyczami, nadrabiając kaloryczne braki wieczorem. Przygotowanie lunchu jest jednak warte wysiłku, a także coraz prostsze w transporcie – wiele marek posiada w swojej ofercie specjalne pojemniki, które pozwalają nam łatwo i estetycznie przetransportować przygotowane jedzenie do pracy (do szkoły, na uczelnię) i z powrotem.
Warsztaty kulinarne poprowadzi Asia Borowska, zawodowo od 10 lat serwująca niebagatelne koncepcje z zakresu public relations i marketingu. Po godzinach rozpieszcza bliskich przysmakami – uwielbia wymyślać tapasy, piec słodkie i wytrawne tarty i tartaletki, mieszać zupy oraz umilać sobie życie słodkościami wszelkiej maści. Wyznaje ideę „slow food” oraz angażuje się w liczne projekt kulinarne, m.in. zdrowa kuchnia przedszkolaka. Inicjuje kulinarne spotkania – np. gotowanie tematyczne, a dla wtajemniczonych przygotowuje kreatywny catering i zaprasza do domowej restauracji. Dla niej gotowanie to coś więcej niż pasja – to spełnienie.