14 lipca Cook Up zaprasza na wyjątkowo treściwe warsztaty kulinarne. W warszawskim Studiu Cook Up będziemy się uczyć jak wysmażać najlepsze w okolicy steki.
Cook Up ma kolejna wyśmienitą propozycję dla wakacyjnych bywalców kuchni. O 18:30 w firmowym Studiu startuje coroczny, kultowy warsztat kulinarny ze stekami w roli głównej. Naostrzymy noże i będziemy wycinać idealne porcje mięsa. Ale tym razem kształt nie jest nawet połową sukcesu, ponieważ przygotowanie steków mimo swej prostoty wymaga wiedzy i odpowiednich umiejętności.
Steki – prawdziwa sztuka kulinarna dla prawdziwych mężczyzn. Żeby przyrządzić perfekcyjne steki trzeba poznać kilka niezbędnych zasad, które w tym wypadku są gwarancją sukcesu i naprawdę udanego przyjęcia. Prowadzący, Łukasz Konik, nauczy Was wszystkiego co musicie wiedzieć o tym daniu, zanim w ogóle zaplanujecie je w swoim menu. Zaczynamy oczywiście od podstaw.
Podczas warsztatów dowiedziecie się na co zwracać uwagę i gdzie kupować najlepszą wołowinę. Na start zaznajomicie się z głównymi zasadami obchodzenia się ze stekami. Potem poznacie sposoby marynowania i zasady przyprawiania steków. Dowiecie się jak sprawdzać stopnie wysmażenia, które są kluczowe dla jakości i różnorodności tej potrawy. Dowiecie się też na czym polega sezonowanie i dlaczego warto je robić. To będą bardzo treściwe warsztaty.
Program przewiduje, że każdy uczestnik przygotuje 4 różne steki, które świetnie pokażą jego stopień wtajemniczenia w tę sztukę kulinarną. W piknikowym nastroju na świeżym powietrzu wysmażymy i podamy: rib eye grillowany w korze cedrowej moczonej w piwie porter, stek bavette zapieczony z polską gorgonzolą, rostbef z pieczonymi frytkami z białej rzepy i stek picania z grillowaną sałatą z tapenadą warzywną. Brzmi nieźle, prawda?
13 lipca, Cook Up na słodko- torty angielskie, Studio Cook Up, ul. Racławicka 99, Warszawa, warsztaty odbędą się w godzinach od 18:30 do 22:30. Bilety w cenie 350 zł/os.