15 LIPCA – WARSZAWA – JAK BYĆ DZIKIEM NA DIECIE ROŚLINNEJ

Wydarzenia kulinarne

Dieta wegańska jest coraz popularniejsza wśród świadomych ludzi. Jedzenie mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego doprowadza do niewyobrażalnego cierpienia zwierząt.

Zamykane w klatkach o wielkości kartki papieru kury, przetrzymywane w miniaturowych boksach cielęta, których kości są tak kruche, że łamią się przy próbie wstania (brak witamin i niezbędnych minerałów sprawia, że ich mięso jest bardziej jasne, co jest cenione przez mięsożerców), sztuczne zacielanie krów, tak by nieustannie produkowały mleko, to tylko wybrane przykłady wynaturzeń, do których posunął się człowiek w wykorzystywaniu zwierząt, a co zostało powszechnie zaakceptowane i przyjęte jako norma. Myślący i czujący ludzie nie zgadzają się na takie traktowanie innych żywych istot i zmieniają dietę na wegańską.

Sylwia Czerniak

Sylwia Czerniak