18 lutego – Walentynkowa kuchnia dla dwojga – Toruń

Warsztaty kulinarne

18 lutego – Walentynkowa kuchnia dla dwojga – Toruń

Fot. Materiały Prasowe

Przez żołądek do serca – pamiętacie tę zasadę? Toruńska Akademia Cooking wychodzi naprzeciw porzekadłu, organizując warsztaty kulinarne dla dwojga. W planach wspólne przygotowanie romantycznej, nietuzinkowej kolacji połączona z jej degustacją. Brzmi obiecująco? Poczekajcie, aż zobaczycie menu!

Dobór potraw jest niezwykle staranny i sprawia, że nie tylko serce, ale i wyobraźnia, rwą się do gotowania. Jako przystawkę zaplanowano grande ravioli alla carbonara z farszem z ricotty w okrasie z panchetty i świeżych ziół. Później przygotujecie zupę-krem z białych warzyw z mleczkiem kokosowym, zaś daniem głównym będzie dorsz w karmelizowanych porach i liściach szpinaku, zapiekany w cieście francuskim, podany z sosem krewetkowym i flambirowany brandy. I deser na deser: suflet czekoladowy z sorbetem malinowym i miętowymi kapsułkami z jogurtu. Całości dopełni oczywiście degustacja specjalnie dobranego wina. Jedyne, o czym musicie pamiętać, to przyjście na miejsce odpowiednio głodnym – żeby sprostać konsumpcji wszystkich tych fantastycznych specjałów.

Przez tę kulinarno-miłosną podróż przeprowadzi Was chef Patryk Młynarczyk – wielbiciel rodzimej kuchni i włoskich smaków, specjalizujący się w kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał w polskich kurortach: Kołobrzegu („PerMare” w 5* Marine Hotel) oraz Zakopanem (Grand Nosalowy Dwór), a w kuchni szuka przede wszystkim dobrej zabawy.

Patrycja Calińska

Patrycja Calińska

Miłośniczka dobrego kina, autorskiej mody i dalekich podróży. Uwielbia wypróbowywać i łamać przepisy, szukając tych idealnych, które skrupulatnie kolekcjonuje w domowym przepiśniku.