22-24 LIPCA – IV EDYCJA TARGÓW KSIĄŻKI KULINARNEJ – WARSZAWA

Wydarzenia kulinarne

22-24 LIPCA – IV EDYCJA TARGÓW KSIĄŻKI KULINARNEJ – WARSZAWA

Fot. Materiały prasowe

22 lipca rusza 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. SMAKUJEMY – brzmi tegoroczne hasło imprezy. A to oznacza, że na czytających i oglądających czeka mnóstwo interesujących niespodzianek.

Miłości do książek o gotowaniu i jedzeniu ulegają nawet Ci, którzy niekoniecznie dobrze radzą sobie w kuchni. We współczesnych szeroko rozumianych książkach kulinarnych odnajdujemy upragnioną estetykę i filozofię jedzenia – dwie odświętne towarzyski naszych codziennych stołów. Kuchenne lektury pochłaniamy wszystkimi zmysłami. Przyjemność czerpana z zapowiedzi zwizualizowanego smaku jest tak samo silna jak pełna degustacja potrawy lub produktu. Jeśli znacie to uczucie to nie możecie przegapić Targów Książki Kulinarnej w Warszawie.

W dniach 22-24 lipca Magda Gessler i Quchnia Artystyczna zapraszają na wyjątkowe święto książki kulinarnej. Świętować będziemy mogli po królewsku na pięknym dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego. Ponad dwadzieścia najlepszych wydawnictw i księgarń z polski i z zagranicy będzie prezentować najciekawsze, poświęcone kulinariom, pozycje wydawnicze sezonu.

Nie bądźcie zaskoczeni jeśli to właśnie słowo SMAK będzie podczas targów wszechobecne. Poszukiwania, lektura i degustacja dań przygotowanych przez znakomite postaci polskiej sceny kulinarnej,  zapewnią gościom wiele pozytywnych, epikurejskich wrażeń. Kontemplacja smaku może odbywać się za pomocą wszystkich zmysłów. Niezwykłe-zwykłe potrawy, estetyczna przestrzeń i proste, przyjemne refleksje będą podkreślać smak tego wydarzenia.

Na targach będziemy mogli zapoznać się kulinarnymi lekturami i spotkać się z autorami, którzy będą Was raczyć własnoręcznie przygotowanym małym co nieco. A będą między innymi: znakomici szefowie kuchni Aleksander Baron, Paweł Suwała i Grzegorz Kwapniewski, autorzy książki „Przepisy i opowieści”, dziennikarka i blogerka Małgosia Minta ze swoją propozycją „Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą” i zwyciężczyni 3. edycji programu MasterChef Dominika Wójciak autorka książki „Ziarno”. Szczegółowy program znajdziecie TUTAJ.

Swoje stoiska podczas targów  zaprezentują: Bookoff Księgarnia Kulinarna, Wydawnictwo Dwie Siostry, Wydawnictwo Vivante, Wydawnictwo Nasza Księgarnia, Wydawnictwo Pascal, Wydawnictwo Esteri, Wydawnictwo Edgard, Wydawnictwo Literackie, Wydawnictwo Filo, Wydawnictwo Zwierciadło, Wydawnictwo Rebis, Wydawnictwo Olesiejuk, Jak Wam się podoba, Agora, Edipress, Muzeum Pałacu Króla Jana III W Wilanowie, Antykwariaty “Książka dla Każdego”, Magazyn Usta, LabLife, KOOE studio ceramiki, Ani Ani, Przezroczysta, Kasia Białek, Ceramika, COOKie, Rzeczownik i Warsztat Woni.

Targi Książki Kulinarnej w Warszawie potrwają od 22 do 24 lipca. Organizatorzy zapowiadają,  że smak tego wydarzenia pozostanie na długo w pamięci odwiedzających Zamek Ujazdowski.

22-24 lipca 2016, IV Targi Książki Kulinarnej, Zamek Ujazdowski, Jazdów 2, Warszawa, 22 lipca od godzinie 15:00 do 24 lipca do godziny 20:00.

Marysia Mroziewska

Marysia Mroziewska