Karnawał w pełni, czas więc odpowiednio nastroić się na świętowanie. Spotkania w gronie najbliższych oraz zabawy do białego rana bez wątpienia potrzebują odpowiedniej oprawy – także kulinarnej. Przekąski z pewnością urozmaicą każde spotkanie, zaś warsztaty z Patrykiem Młynarczykiem to doskonała okazja, żeby udoskonalić swoje umiejętności wykonywania pysznych i efektownych przystawek.
Młynarczyk chefuje bydgoskiej restauracji Dolce Vita i jest miłośnikiem kuchni włoskiej i polskiej. Swoje doświadczenie zdobywał u boku szefów kuchni z Italii w renomowanych restauracjach: „PerMare” w 5* Marine Hotel w Kołobrzegu i „Mare e Monti” w 4* Grand Nosalowy Dwór w Zakopanem. Specjalizuje się w kuchni molekularnej, której uczył się od prekursora tej sztuki w Polsce Jean Bos’a. Poznanie jej tajników pozwoliło mu na poszerzenie swojej wiedzy na temat technik gotowania i sposobów przygotowywania dań. Gotowanie jest jego pasją a motto, które towarzyszy mu w pracy to Cooking is Fun.