Jak oryginalnie spędzić pierwszy dzień wakacji? Na warsztatach kulinarnych CookUp! 25 czerwca w jednym ze studiów kulinarnych w Warszawie, przy ul. Racławickiej 99, odbędzie się Dzień Otwarty ze zdrową kuchnią street foodową.
Wakacje tuż, tuż. W wolnym czasie warto rozejrzeć się za nowym hobby. My oczywiście zachęcamy do poszukiwania kulinarnych inspiracji. Do plecaka zamiast książek zapakujcie ulubiony fartuch kuchenny i w drogę. Na Mokotowie przy ul. Racławickiej 99 w studio kulinarne CookUp organizuje 25 czerwca bezpłatne warsztaty kulinarne z przygotowania zdrowych wege burgerów, spring rollsów, hummusów i kofty, czyli pysznego street foodowego jedzonka. Taka kulinarna umiejętność z pewnością przyda się na wakacyjne podróże.
25 czerwca twórcy CookUp Youth zapraszają dzieci, młodzież i dorosłych na szklaneczkę lemoniady rabarbarowej i wspólne gotowanie w asyście doświadczonych szefów kuchni – Łukasza Konika, szefa kuchni Uzdrowiska Konstancin Zdrój i pasjonata kuchni molekularnej oraz Tomka Królikowskiego, światowca i wieloletniego szefa kuchni kultowej restauaracji Słony w Warszawie. Koniecznie przyjdźcie na Dzień Otwarty i poznajcie plan autorskiego półrocznego kursu kulinarnego CookUp Youth, który rusza już od września. Dla aspirujących do tytułu młodego kucharza będzie to nie lada gratka. Warto podkreślić, że to jedyny taki w Polsce, kończący się egzaminem, kurs gotowania dla młodzieży w wieku od 13 do 17 lat.
CookUp to bardzo interesująca inicjatywa. To trzy studia kulinarne w Warszawie i Poznaniu, w których odbywają się ciekawe, większe i te bardziej kameralne, wydarzenia związane z gotowaniem. W ofercie znajdziecie warsztaty, pokazy, prezentacje i konferencje kulinarne, a także prywatne śniadania, obiady czy kolacje z kuchnią na żywo oraz sesje zdjęciowe i wydarzenia integracyjne. Fani wydarzeń kulinarnych na znajdą sporo powodów do zadowolenia.
Więcej informacji znajdziecie na www.cookup.pl.
25 czerwca 2016, CookUp Youth, ul. Racławicka 99, Warszawa, godziny 11:00-16:00. Wstęp całkowicie bezpłatny!