Wegańskie burgery robią niesłabnącą karierę w polskich domach i lokalach gastronomicznych – i dobrze, bo są sycące, zdrowe i odkrywają przed nami smaki, o których nie mieliśmy wcześniej pojęcia. Kolejne warsztaty przybliżające i zgłębiające ten roślinny przysmak odbędą się już 4 lutego w Krakowie.
Spotkanie poprowadzi Alicja Rokicka, założycielka i autorka popularnego w Polsce bloga Wegan Nerd, który został ogłoszony tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants. Na stronie nie znajdziecie przepisów z mięsem, nabiałem, rybami czy jakimikolwiek produktami odzwierzęcymi, Wegan Nerd gotuje w 100% roślinnie. Autorka prowadzi warsztaty kulinarne w całej Polsce oraz zajmuje się fotografią kulinarną. W listopadzie ubiegłego roku ukazała się jej pierwsza autorska książka kucharska: “Wegan Nerd – moja roślinna kuchnia”.