Od 9 lutego – Akademia Kulinarna Republiki Słonecznej – Poznań

Od 9 lutego – Akademia Kulinarna Republiki Słonecznej – Poznań

Warsztaty kulinarne

Od 9 lutego – Akademia Kulinarna Republiki Słonecznej – Poznań

Fot. Republika Słoneczna/Facebook

W internecie znajdziecie mnóstwo fantastycznych przepisów – od klasycznych propozycji poszczególnych kuchni narodowych, aż po najbardziej wymyślne wariacje na ich temat. Co jednak zrobić, gdy  dopiero zaczynacie swoją przygodę z gotowaniem i nie radzicie sobie z podstawami kuchennych umiejętności? Warsztaty będą idealnym rozwiązaniem tego problemu – Akademia Kulinarna Republiki Słonecznej to cykl spotkań wprowadzających w arkana tajników sztuki kuchennej, dzięki którym każdy laik zamieni się w eksperta od krojenia, przyrządzania i aranżacji potraw. 

W programie przewidziano sześć spotkań, które będą odbywać się w co drugi czwartek i będą  poświęcone konkretnym zagadnieniom. Kurs potrwa dwa i pół miesiąca. Można zapisać się zarówno na jedno ze spotkań (cena to 170 zł/os.), jak i kompletny kurs (920 zł, czyli 10% taniej). Dostępne są także pakiety 2 spotkań (320 zł). Warsztaty poprowadzą Maciej Zieliński i Szymon Sławiński – kucharze z zawodu i zamiłowania. Zieliński szefował kuchni w polskich i brytyjskich restauracjach, pracując m.in. w poznańskiej restauracji Ratuszowa czy King’s Head Inn. Sławiński pracował m.in. w Hotelu Ritz oraz u słynnego londyńskiego restauratora Alberta Roux, obecnie jest właścicielem Kuchni Autorskiej MODRA.

Patrycja Calińska

Patrycja Calińska

Miłośniczka dobrego kina, autorskiej mody i dalekich podróży. Uwielbia wypróbowywać i łamać przepisy, szukając tych idealnych, które skrupulatnie kolekcjonuje w domowym przepiśniku.