CIASTO UCIERANE Z BRZOSKWINIAMI

Przepisy, Deser, Piekarnia

CIASTO UCIERANE Z BRZOSKWINIAMI

fot. Natalia Piotrowska

Ciasto ucierane z dodatkiem ulubionych owoców to jedno z najlepszych ciast jakie do tej pory jedliśmy. Do jego przygotowania używamy swoich ulubionych świeżych owoców sezonowych  lub owoców w zalewie. Tym razem przygotowaliśmy CIASTO UCIERANE Z BRZOSKWINIAMI.

Składniki:

  • słoik brzoskwiń w syropie Vera
  • 200g masła
  • 200g mąki pszennej
  • 50g mąki ziemniaczanej
  • 150g cukru
  • 15g cukru z wanilią
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy cukier, dodajemy jajka i ubijamy aż masa stanie się puszysta. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy.
Gdy składniki się połączą  powoli wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło cały czas mieszając.
Przelewamy do tortownicy, na wierzchu układamy przecięte na ćwiartki brzoskwinie i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem i gotowe!

Smacznego!

Marka VERA to propozycja dla tych, którzy lubią łączyć kuchnię tradycyjną z nowymi trendami spożywczymi. W naszej ofercie znaleźć można owoce i warzywa w puszkach, jak również specjały kuchni świata, które sprowadzamy z wielu kontynentów. Rozwijając naszą markę poszukujemy produktów zdrowych, o wysokich walorach smakowych. Właścicielem marki Vera jest Limpol www.limpol.pl