Składniki: Przygotowanie: Przygotowujemy marynatę do kurczaka – mieszamy kilka łyżek oliwy z oliwek, sokiem z połowy cytryny, 2-3 gałązkami posiekanego tymianku, rozgniecionym ząbkiem czosnku i połową łyżeczki soli. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z marynatą i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie gotujemy pęczak według przepisu na opakowaniu. W tym samym czasie wrzucamy do wrzątku brokuła podzielonego na małe różyczki. Gotujemy do miękkości (powinien pozostać chrupiący), odcedzamy i wrzucamy do lodowatej wody, żeby brokuł nie stracił koloru. Zamarynowane mięso smażymy na dwóch łyżkach oliwy. Jak już będzie gotowe, dorzucamy do niego ugotowany pęczak i chwilę podgrzewamy. Mieszamy z brokułami i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smacznego!