Już w najbliższą sobotę włoska kuchnia w dobrej krakowskiej odsłonie. Kurs Cucinare Bene! w Food & People by Pastrami Deli wprowadzi Was w tajniki codziennych posiłków z kręgu kuchni śródziemnomorskiej.
17 września startują pierwsze z dziesięciu cyklicznych warsztatów włoskiego gotowania Cucinare Bene! Pomysł na naukę podstaw kuchni włoskiej powstał przy współudziale organizatorek festiwalu Najedzeni Fest! (Katarzyny Pilitowskiej i Magdy Wójcik) oraz Krakowskiego Makaroniarza (znanego blogera Bartka Kieżuna). Jak pokazuje doświadczenie, kuchnia śródziemnomorska nie traci na popularności i nie chodzi bynajmniej tylko o przysłowiowy makaron.
Uczestnicy kursu poznają kulinarne włoskie obyczaje, nauczą się komponować pełnowymiarowe menu, sprawdzą klika kuchennych sztuczek i dowiedzą się w jaki sposób dobierać najlepsze produkty do swoich potraw. Warsztaty Cucinare Bene! mają specjalnie przygotowany program i własny rytm. Każde spotkanie będzie skupione wokół pełnego domowego posiłku – od przystawki po deser, co da uczestnikom kompleksową wiedzę na temat kulinarnych zwyczajów.