Ćwierć Pizza to pierwszy warszawski food truck z pizzą na kawałki. Zamiast dostarczania jej z okolicznej pizzerii i ewentualnego odgrzewania w samochodzie, pracujący w food trucku team odpowiedzialny jest za każdy kawałek od jego tworzenia po sprzedaż.
Food truck Ćwierć Pizzy stacjonuje w centrum Warszawy nieopodal stacji metra Świętokrzyska. Stylowy, czarny samochód widoczny jest z daleka, a do jego odwiedzenia zachęcają nowoczesne siedziska z ekologicznych europalet, kolorowe koce i uśmiechnięta ekipa wozu. Sekretem popularności Ćwierć Pizzy jest nie tylko możliwość zjedzenia kawałka pizzy bez konieczności kupowania całego placka, ale przede wszystkim ciasto i sos, które powstały na bazie autorskiej receptury właścicieli food trucka. Pizza serwowana w food trucku nie pochodzi z mrożonek – w samochodzie znajduje się kilka przygotowanych własnoręcznie przez ekipę placków-baz, które pozwalają na sprawne tworzenie dowolnych mięsnych, warzywnych i owocowych wariacji. Rozwiązanie to pozwala na szybkie przygotowanie pizzy i podanie jej zgodnie z życzeniem klientów.
Podczas wizyty w Ćwierć Pizzy zamówiłam trzy kawałki, które pozwoliły mi na poznanie szerokiej gamy pizzowych kompozycji. Oprócz klasycznych i sycących Quattro (cztery sery) wybrałam Krevette i Goat. Aromatyczne, ciepłe kawałki pizzy, które zostały przygotowane specjalnie na moje zamówienie oczarowały mnie smakiem. Ciasto pizzy przygotowanej w food truckowych warunkach okazało się lekko słodkie i mleczne, przywodząc na myśl znane sprzed lat klasyki. Każdy z podanych kawałków był dobrze upieczony, bez śladów przypalenia, a jego brzegi przyjemnie chrupały nie wykazując przesuszenia. Dodatki, które znalazły się na kawałkach pizzy doskonale współgrały ze sobą.