Po kilku dobrych dniach postu, jaki obowiązuje w naszej tradycji, wspaniale jest wreszcie zatopić zęby w czymś naprawdę smacznym. W przypadku każdego człowieka, to “smaczne” jest definiowane na różne sposoby, jednakże nie można odmówić polskim, dorodnym wędlinom i mięsom pysznego smaku. Zwłaszcza jeśli maczało się palce przy ich produkcji, dosłownie i w przenośni. Taka właśnie okazja czeka Was na warsztatach w BOOK&COOK w Łodzi 18 grudnia!
BOOK&COOK powstało z inicjatywy grupy przyjaciół, których wspólną pasją jest gotowanie. Własnie tą pasją chcieliby się z Wami podzielić i zaprosić Was na organizowane przez nich warsztaty tematyczne. Studio zostało zlokalizowane w postindustrialnej przestrzeni OFF Piotrkowska, będącej wyjątkowym miejscem, docenionym przez jurorów, którzy przyznali temu miejscu zwycięskie miejsce w prestiżowym plebiscycie “7 nowych cudów Polski”. Do Waszej dyspozycji będą stanowiska do gotowania, dwa duże stoły w strefie degustacyjnej, strefa chilloutu oraz bar. To wszystko dla 25 osób, które chciałyby wziąć udział w warsztatach. Aby całość współgrała z ulokowaniem studia, wnętrze także zostało urządzone w stylu postindustrialnym. Zaś w lekkim i bezproblemowym gotowaniu pomoże Wam wysokiej klasy sprzęt kuchenny linii Luce.