Drób to wciąż najpopularniejsze z mięs na polskich talerzach. Delikatny w smaku, powszechnie dostępny i łatwy w przygotowaniu, może stanowić znakomitą podstawę w daniach zarówno polskiej, jak i orientalnej kuchni.
Świetnie smakuje z rusztu, patelni i szybkowaru. Drób to znacznie więcej niż kurczak: gęsi, perliczki, bażanty czy kaczki szturmem wkraczją do menu najlepszych polskich restauracji.
By w pełni cieszyć się tym kulinarnym bogactwem, musimy poznać sekrety przyrządzania tych popularnych, ale wciąż za słabo znanych mięs. Akademia Kulinarna Studio A w Toruniu wychodzi naprzeciw naszym oczekiwaniom, wprowadzając do swojej oferty warsztaty z Kubą Korczakiem, który odkryje dla was sekrety szlachetnego drobiu i jego miejsca we współczesnej kuchni.
Prócz przygotowania potraw z menu, uczestnicy posłuchają także o gatunkach i występowaniu ptactwa oraz metodach obróbki i właściwym przechowywaniu ich delikatnego mięsa. Trybowanie, filetowanie, siekanie, confitowanie i flambirowanie po udziale w warsztatach nie będą miały dla was żadnych tajemnic. A menu zapowiada się imponująco.