Restauracja The Cool Cat zorganizowała kolację, ucztę, opartą na menu autorstwa zaznajomionego kucharza- Staszka Wróblickiego, który wrócił z nauk kulinarnych z Zachodniej Europy. Jeżeli chcecie poznać smaki nie tyle młodego kucharza, co pasjonata w dziedzinie gotowania to zajrzycie koniecznie do The Cool Cat.
Na Solcu 38 znajduje się restauracja The Cool Cat, gdzie zjecie śniadania, bao, obiadokolacje, tapasy oraz desery. Wszystko z wpływami azjatyckimi wplątanymi w prawie każdą potrawę. Tutaj, pośród ciekawych dań, 5 stycznia odbędzie się kolacja na podstawie lokalnych i sezonowych produktów, którą zaprojektował Staszek Wróblicki. Doświadczenie zdobywał m.in. u angielskiego szefa kuchni i restauratora- Jasona Athertona, który prowadzi londyńską restaurację Pollen Street Social. W 2011 roku restauracja ta zdobyła swoją pierwszą gwiazdkę Michelina. Wróblicki uczył się także u znanego holenderskiego szefa kuchni- Sergio Hermana. Niewątpliwie nauczył się od nich bardzo wiele, a sprawdzić to będzie można już w najbliższy czwartek.
Wybierzcie się koniecznie do The Cool Cat 5 stycznia i zasmakujcie w potrawach Staszka Wróblickiego. Bilety dostępne są od 85 złotych. Więcej informacji uzyskacie tutaj.