FARINATA ZE SZPARAGAMI

Przepisy, Obiad, Kolacja, Sezon na, Przekąska, Szparagi

FARINATA ZE SZPARAGAMI

FARINATA ZE SZPARAGAMI

Farinata to włoski sposób na bezglutenowe pieczywo. Wytwarzana z mąki z ciecierzycy, formą przypomina foccacię. Choć nie tak gruba i puszysta, stanowi wspaniałą alternatywę dla pszennego pieczywa, a z dodatkiem świeżych, kolorowych warzyw staje się numerem jeden wśród letnich przekąsek.  Poznajcie farinatę w naszym wydaniu! FARINATA ZE SZPARAGAMI to powiew świeżości u progu upalnego lata!

Julia Będzińska

Julia Będzińska

Miłośniczka słodkości – jedzenia i wytwarzania. Urodzona po to, by jeść i karmić innych. Z zawodu pedagog specjalny, z zamiłowania kucharz – amator. Prywatnie kocia mama rozkosznego Lukra.