WSPÓŁCZESNY IZRAEL OD KUCHNI – GIL HAVOV – 5 MARCA, WARSZAWA

Wydarzenia kulinarne

WSPÓŁCZESNY IZRAEL OD KUCHNI – GIL HAVOV – 5 MARCA, WARSZAWA

Jak w Jerozolimie początku lat 60. przekonywało się dzieci do jedzenia warzyw? Dlaczego po zakończeniu oblężenia miasta w 1948 roku matka Gila niczego nie jadła? Odpowiedzi na te i inne pytania udzieli wyjątkowy gość w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN.

Już 5 marca Warszawę odwiedzi znacząca postać izraelskiej kultury.  Prawnuk Eliezera ben Jehudy, odnowiciela współczesnego języka hebrajskiego; wnuk Itamara Ben-Aviego, który zapoczątkował nowoczesne dziennikarstwo hebrajskie; syn Moszego i Drory Hovav, “członków założycieli” izraelskiego publicznego radia.

Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.