Gnocchi z chorizo i grillowaną papryką

Przepisy, Obiad, Sezon na, Papryka, Pomidor, Szpinak

Gnocchi z chorizo i grillowaną papryką

fot. Natalia Piotrowska

Pyszne, sycące i niezwykle szybkie w przygotowaniu GNOCCHI Z CHORIZO I GRILLOWANĄ PAPRYKĄ gotowe w zaledwie 15 minut.

Składniki:

  • 1 opakowanie gnocchi
  • 2 papryki grillowane Vera
  • 200g kiełbasy chorizo
  • opakowanie młodego szpinaku
  • 1 cebula
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Chorizo obieramy ze skórki i podsmażamy na suchej patelni. Rozdrabniamy je drewnianą łyżką. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do czasu aż się przyrumieni. Do patelni dorzucamy pokrojoną w większą kostkę paprykę grillowaną i młody szpinak. Mieszamy, aż szpinak odrobinę zmięknie i składniki połączą się ze sobą. Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z resztą składników.

Smacznego!

Marka VERA to propozycja dla tych, którzy lubią łączyć kuchnię tradycyjną z nowymi trendami spożywczymi. W naszej ofercie znaleźć można owoce i warzywa w puszkach, jak również specjały kuchni świata, które sprowadzamy z wielu kontynentów. Rozwijając naszą markę poszukujemy produktów zdrowych, o wysokich walorach smakowych. Właścicielem marki Vera jest Limpol www.limpol.pl