“JADŁONOMIA PO POLSKU”

Książki Kulinarne

“JADŁONOMIA PO POLSKU”

Materiały Wydawnictwa

Marta Dymek powraca z trzecią odsłoną Jadłonomii, która szturmem zyskuje fanów w całym kraju i nie tylko. „Jadłonomia po polsku” to ukłon w stronę naszej rodzimej kuchni, która od wieków bazowała na produktach pochodzenia roślinnego. Błędem jest postrzeganie mięsa jako podstawy, na której wyrosły polskie, gastronomiczne upodobania. Już od pierwszych stron książki autorka podkreśla, jak bardzo nie zgadza się ze stereotypem schabowego w panierce. Mimo to, proponuje przepisy proste, szybkie i niewymagające robienia zakupów na innym kontynencie.

Julia Będzińska

Julia Będzińska

Miłośniczka słodkości – jedzenia i wytwarzania. Urodzona po to, by jeść i karmić innych. Z zawodu pedagog specjalny, z zamiłowania kucharz – amator. Prywatnie kocia mama rozkosznego Lukra.