Zamieńcie listopadowy poranek w wielosmakową i wielowątkową biesiadę przy wspólnym stole. Już w tę sobotę w Krakowie Dominika Wójciak podpowie jak przygotować doskonały jesienny brunch!
Gdy za oknem listopadowy chłód, nie mamy najmniejszej ochoty wsuwać nosów spod ciepłych kołderek. Ale pożywne śniadanie to rzecz ważna, więc trzeba wstać. W weekend możecie pozwolić sobie na odrobinę dłuższy poranek, dlatego idealnym posiłkiem będzie, tak ostatnio modny brunch. W najbliższą sobotę jesienne, kulinarne spotkanie pod znakiem kuchni żydowskiej poprowadzi zwyciężczyni III edycji programu MasterChef – Dominika Wójciak.
Autorki książek „Ziarno”, „Warzywo” i „Kulinarne Opowieści”, chyba nie trzeba specjalnie przedstawiać, ale nie każdy wie, że mistrzyni kuchni i pasjonatka dobrego jedzenia i wina, z wielkim zamiłowaniem gromadzi egzotyczne przyprawy, które potem z dużą wirtuozerią wykorzystuje w lokalnej, sezonowej kuchni. Swoje kulinarne doświadczenia chętnie prezentuje podczas pokazów, warsztatów, na łamach czasopism oraz na blogu „Kulinarne Bezdroża”.
A co Dominika Wójciak poleca na jesień? Kiszoną cytrynę i wyśmienite polskie kimchi, do którego wykorzystuje między innymi czosnek niedźwiedzi, botwinę i młodą kapustę. Warto zapoznać się z tym rodzimym, egzotycznym smakiem.