19 LISTOPADA – JESIENNY COMFORT FOOD Z DOMINIKĄ WÓJCIAK – WARSZAWA

Wydarzenia kulinarne, Warsztaty kulinarne

19 LISTOPADA – JESIENNY COMFORT FOOD Z DOMINIKĄ WÓJCIAK – WARSZAWA

Foat. Materiały prasowe

Każda pora roku jest dobra, by poeksperymentować w kuchni. Jeśli macie ochotę na coś niepopularnego i bardzo pożywnego, to 19 listopada wybierzcie się na jesienny comfort food z Dominika Wójciak.

Gdy do okna zagląda jesienna szarość, a w kuchni wieje listopadową nudą, nie dajcie się zaskoczyć małym smutkom. Kulinarne inspiracje i kilka ciekawych wskazówek może okazać się zbawienne dla samopoczucia i komfortowej atmosfery. Dlatego w sobotę skorzystajcie z oferty jesiennego comfort food z Dominiką Wójciak, który odbędzie się w Akademii Kulinarnej Whirlpool na warszawskiej Pradze.

Blogerka i autorka kulinarna, zwyciężczyni telewizyjnego show – MasterChef poprowadzi w godzinach od 11:00 do 14:00 warsztaty kulinarne w Soho Factory przy ul. Mińskiej 25. Znana z tego, że nie boi się eksperymentować w kuchni, Dominika Wójciak pewnie przeprowadzi Was przez ogród jesiennych warzyw i owoców. Znajomość poruszania się po kuchni sezonowej z pewnością dla wielu będzie bardzo pożytecznym doświadczeniem.

Podczas warsztatów w garnkach i na talerzach pojawią się różne rodzaje ziarna, pękate dynie, aromatyczne bakłażany i pasujące w zasadzie do każdego jesiennego dnia, słodkie śliwki. Zdziwicie się, jak łatwo te komponenty wpasowują się do przepisów rodem z Azji i Bliskiego Wschodu. Od mistrzyni nauczycie się przygotowywać polskie kimchi i indyjskie dalh, pełne sezonowych warzyw i odrobiny orkiszu. W programie przewidziane są jeszcze: dyniowe chai latte, bataty faszerowane po marokańsku i pudding z tapioki ze śliwkami. Po prostu pyszności.

19 listopada 2016, Jesienny comfort food z Dominiką Wójciak, Akademia Kulinarna Whirlpool, ul. Mińska 25, Warszawa, w godzinach od 11:00 do 14:00. Koszt udziału w warsztatach to 195 PLN/os.

Marysia Mroziewska

Marysia Mroziewska