JESZCZE DŁUŻSZE ZARĘCZYNY – JAK KOCHAĆ I BYĆ KUCHARZEM POZA SAN FRANCISCO

JESZCZE DŁUŻSZE ZARĘCZYNY – JAK KOCHAĆ I BYĆ KUCHARZEM POZA SAN FRANCISCO

Kino ze smakiem

JESZCZE DŁUŻSZE ZARĘCZYNY –  JAK KOCHAĆ I BYĆ KUCHARZEM POZA SAN FRANCISCO

Fot. Materiały prasowe

Zaręczyny powinny być jednoznaczne. Nowy etap życia dla Violet i Toma jest czymś więcej niż zwykły stan narzeczeństwa – to niełatwy eksperyment gastronomiczno-psychologiczny.

Świeżo upieczona pani doktor nauk psychologicznych i zdolny zastępca szefa kuchni renomowanej restauracji w San Francisco w romantycznej scenerii prowadzą bardzo ciekawą zaręczynową rozmowę. Z pewną dozą niepewności dochodzą do konsensusu. W tej scenie zawiera się metaforyczna zapowiedź ich nowego związku. Oczywiście planują ślub, ale wciąż wydarza się coś, co skłania ich do przekładania daty ceremonii.

Kiedy Violet (Emily Blunt) otrzymuje propozycję pracy na uniwersytecie w Michigan, Tom (Jason Segel), który ukończył studia gastronomiczne, nie zważając na swoją karierę zawodową, niemal od razu decyduje się pojechać razem z nią. Zderzenie z mroźną rzeczywistością nowego miasta początkowo jest dla Toma tylko lekkim zaskoczeniem. Bohater w swoim uporze poszukiwania pracy trafia do burgerowni, która serwuje w oryginalny sposób  mało wyszukane fast foody.

Marysia Mroziewska

Marysia Mroziewska