28 lutego – Kalabryjskie produkty regionalne – Warszawa

Wydarzenia kulinarne

28 lutego – Kalabryjskie produkty regionalne – Warszawa

Fot. Materiały Prasowe

Świat, który jest jedną wielką globalną wioską, jest dziś dostępny bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Kiedyś, produkty z danego regionu można było dostać na obszarze kilkudziesięciu, a najdalej kilkuset metrów kwadratowych. Obecnie, chcąc spróbować wyjątkowej szynki z Włoch, nie musimy już pokonywać ponad 2000 kilometrów, a jedynie kilka przystanków do  warszawskiej Trattorii Pizza Calabria. 

Restauracja Calabria to urocza, rodzinna knajpka w warszawskim Ursusie specjalizująca się w kuchni włoskiej. Swoje potrawy przygotowują z oryginalnych włoskich produktów, które sami sprowadzają ze słonecznej Italii. W 2012 roku Trattoria Pizza Calabria zdobyła I miejsce w konkursie Korona Smakosza 2012 w kategorii “lokal na wyjścia rodzinne”. Tym razem, ten niepozorny lokal, zaprasza na degustację prawdziwie włoskich przysmaków.

Ola Kacprzyk

Ola Kacprzyk