KANAPKI Z TUŃCZYKIEM I PASTĄ Z AWOKADO

Śniadanie, Przepisy, Przekąska

KANAPKI Z TUŃCZYKIEM I PASTĄ Z AWOKADO

Fot. CookMagazine

Każdy z nas jest zabiegany, ale w tym chaosie nie możemy zapominać o zdrowym śniadaniu. KANAPKI Z TUŃCZYKIEM to świetny pomysł na zdrowy początek dnia dla całej rodziny, zapewniający nie tylko energię, ale i masę witamin zawartych w niepozornej kanapce!


Składniki:


Przygotowanie:

Tuńczyka dokładnie odsączamy z sosu. Awokado obieramy i rozpłaszczamy widelcem na pastę, doprawiamy solą i pieprzem. Kanapki smarujemy pastą z awokado, układamy na nich umytą i osuszoną sałatę i pokrojonego w plastry pomidora. Tuńczyka układamy na pomidorach i delikatnie przygniatamy. Tuńczyka posypujemy kukurydzą i przybieramy cienko poszatkowaną czerwoną cebulą. Całość skrapiamy kilkoma kroplami oliwy  i przykrywamy drugą kromką chleba.

Smacznego!


Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.