Beata Pawlikowska, znana niemal wszystkim podróżniczka, dziennikarka i pisarka, postanowiła zebrać swoje ulubione przepisy na wykorzystanie kaszy jaglanej w codziennym jadłospisie. Brzmi smacznie i naprawdę zdrowo.
Autorka, której nieustannie zazdrościmy podróży, przywozi z nich nie tylko piękne wspomnienia ale i nowe smaki. Jej książki kulinarne zawsze pełne są nadzwyczajnych aromatów. W książce “Kasza jaglana” Beata Pawlikowska bierze pod lupę swoją ukochaną kaszę jaglaną, o której niebywałych właściwościach zdrowotnych możemy przeczytać w publikacji. Łuskane ziarno prosa jest bezglutenowe, lekkostrawne, zawiera dużo błonnika i wspaniale wpływa na serce, paznokcie i skórę. Zawiera także antyoksydanty, które zatrzymują wolne rodniki powodujące nowotwory. Czy potrzeba więcej powodów, dla których warto włączyć do swojej diety to cudowne ziarno? Dla nas nie.