“Kasza jaglana” zawsze i wszędzie!

Książki Kulinarne

“Kasza jaglana” zawsze i wszędzie!

Fot. Materiały prasowe

Beata Pawlikowska, znana niemal wszystkim podróżniczka, dziennikarka i pisarka, postanowiła zebrać swoje ulubione przepisy na wykorzystanie kaszy jaglanej w codziennym jadłospisie. Brzmi smacznie i naprawdę zdrowo.

Autorka, której nieustannie zazdrościmy podróży, przywozi z nich nie tylko piękne wspomnienia ale i nowe smaki. Jej książki kulinarne zawsze pełne są nadzwyczajnych aromatów. W książce “Kasza jaglana” Beata Pawlikowska bierze pod lupę swoją ukochaną kaszę jaglaną, o której niebywałych właściwościach zdrowotnych możemy przeczytać w publikacji. Łuskane ziarno prosa jest bezglutenowe, lekkostrawne, zawiera dużo błonnika i wspaniale wpływa na serce, paznokcie i skórę. Zawiera także antyoksydanty, które zatrzymują wolne rodniki powodujące nowotwory. Czy potrzeba więcej powodów, dla których warto włączyć do swojej diety to cudowne ziarno? Dla nas nie.

Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.