KONOPNE GOTOWANIE – z czym to się je?

Książki Kulinarne

KONOPNE GOTOWANIE – z czym to się je?

KONOPNE GOTOWANIE

Choć marihuana może kojarzyć się z czymś niebezpiecznym i zakazanym, dzisiejsze czasy pokazują, jak bardzo demonizowana i niezrozumiana jest ta roślina. W ostatnich latach temat konopi zdaje się po cichutku wychodzić z cienia swojej złej sławy. Dzieje się tak głównie za sprawą rzetelnej wiedzy, świadomej edukacji oraz… dzięki StonerChef! Anita Kilian – Kuźniewicz wraz z Piotrem Kuźniewiczem to małżeństwo psychologów, od lat propagujących bezpieczne i odpowiedzialne korzystanie z medycznej marihuany. Prowadzą bloga StonerChef, który ma za zadanie przede wszystkim uczyć, ale również bawić. Autorzy podkreślają, jak istotne jest powoływanie się na badania naukowe, wiedzę pozyskaną z literatury oraz świadome zażywanie. Możecie pomyśleć „co marihuana ma wspólnego z kuchnią?” odpowiedź brzmi „Szalenie dużo!”. Idealnym dowodem na to będzie książka pt. „KONOPNE GOTOWANIE. Nie tylko dla wielbicieli marihuany”, czyli najnowszy owoc małżeństwa Kuźniewiczów zrodzony z pasji, wiedzy oraz poczucia dobrego smaku.

Julia Będzińska

Julia Będzińska

Miłośniczka słodkości – jedzenia i wytwarzania. Urodzona po to, by jeść i karmić innych. Z zawodu pedagog specjalny, z zamiłowania kucharz – amator. Prywatnie kocia mama rozkosznego Lukra.