KREM Z MŁODEJ BOTWINKI

Obiad, Przepisy, Sezon na, Wegetariańskie, Botwina

KREM Z MŁODEJ BOTWINKI

Fot. Cookmagazine



Składniki:

  • 2 pęczki botwinki z buraczkami
  • bulion warzywny
  • pół cytryny
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • cukier, sól, pieprz ziołowy



Przygotowanie:

Obieramy warzywa razem z buraczkami, kroimy na kawałki, zalewamy bulionem, sokiem z połowy cytryny i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone listki buraków i gotujemy jeszcze 5 minut. Zestawiamy z ognia, dodajemy 2 łyżki śmietany, doprawiamy solą, odrobiną cukru, pieprzem ziołowym i miksujemy na gładki krem. Przed podaniem zupę dekorujemy kleksem śmietany.


Smacznego!

Agnieszka Kubajek

Agnieszka Kubajek