Kuchnia roślinna dla każdego – Zdrowe odżywianie bez mięsa i bez ściemy

Kuchnia roślinna dla każdego – Zdrowe odżywianie bez mięsa i bez ściemy

Książki Kulinarne

Kuchnia roślinna dla każdego – Zdrowe odżywianie bez mięsa i bez ściemy

Fot. Materiały prasowe

Jesteście weganami lub chcielibyście zagłębić się w tajniki diety roślinnej? Przed Wami recenzja książki autora popularnego bloga erVegan.com, Eryka Wałkowicza. Nie zastanawiajcie się – szybko zaopatrzcie się w “Kuchnię roślinną dla każdego”! Dlaczego? Sprawdźcie sami.

Dzisiejsze czasy wypełnione są po brzegi nawoływaniem o detoks, podjęcie skrajnej diety i wydawanie ogromu gotówki na wymyślne procesy gastronomiczne, które mają doprowadzić nas do zdrowia, szczęścia i sylwetki niczym z wybiegów. Eryk Wałkowicz z przymrużeniem oka patrzy na wyścig po idealny tryb życia, polecając dietę wegańską tym, którzy chcą smacznie i dobrze jeść, pozwalając sobie niekiedy na kulinarne grzeszki. Książka “Kuchnia roślinna dla każdego” to efekt pracy 100% roślinożercy i dyplomowanego dietetyka, który na co dzień zajmuje się niekwestionowanym wzbudzaniem apetytu w czytelnikach bloga erVegan.com.

Na pierwszy rzut oka można by było powiedzieć, że jest to książka kulinarna wypełniona pięknymi zdjęciami i przepisami, które chcemy wypróbować tu i teraz. Eryk Wałkowicz pokusił się jednak o umieszczenie w niej sporej ilości wskazówek, jak podejść do tematu diety wegańskiej, by nie zrazić się nią i nie zwariować. W książce “Dieta roślinna dla każdego” znajdziemy także podstawowe informacje o diecie wegańskiej, jej zalety oraz zasady zbilansowanego roślinnego jadłospisu, które pomogą nam wkraczać w ten kulinarny zakątek ze spokojem w głowie i wielką ciekawością.

Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.