Agnieszka i Marcin Kręgliccy to królowie współczesnego polskiego restauratorstwa. Przez ostatnich 25 lat zbudowali prawdziwe imperium, na które składa się osiem restauracji, usługi cateringowe i organizacja przyjęć. I to przyjęć nie byle jakich: w czerwcu 2014 roku rodzeństwo urządziło kolację dla samego Baracka Obamy. Książka “Przyjęcia u Kręglickich” pozwala uczyć się sztuki organizowania towarzyskich spotkań od mistrzów.
Album podzielony został na dwie główne części: przyjęcia przy stole i przyjęcia bufetowe. Każdy gospodarz i gospodyni zdają sobie sprawę, że różne formy przyjmowania gości wymagają całkiem odmiennych przygotowań. Niektóre – jak imieninowa kolacja czy wielkanocne śniadanie – zmuszają do nieco dłuższego pobytu w kuchni, podczas gdy inne – jak popołudniowa herbatka i spontaniczna, składkowa impreza – pozwalają na znacznie większy luz. Podobnie jest z przepisami w książce: znajdziemy tu efektowne pasztety, terriny i ciasta, ale też proste przekąski, które można przygotować w pięć minut – crostini, jogurtowe dipy i kolorowe sałatki.