BOOK&COOK zapraszają Was na warsztaty kulinarne, których motywem przewodnim będzie kuchnia arabska. Aromatyczne potrawy z dużą ilością przypraw, nazwy potraw na których można połamać język i wreszcie oszałamiający smak dań- oto charakterystyczne punkty kuchni arabskiej, którą będziecie mieli szansę bliżej poznać już 13 maja w Łodzi.
BOOK&COOK powstało z inicjatywy grupy przyjaciół, których wspólną pasją jest gotowanie. Właśnie tą pasją chcieliby się z Wami podzielić i zaprosić Was na organizowane przez nich warsztaty tematyczne. Studio zostało zlokalizowane w postindustrialnej przestrzeni OFF Piotrkowska, będącej wyjątkowym miejscem, docenionym przez jurorów, którzy przyznali temu miejscu zwycięskie miejsce w prestiżowym plebiscycie „7 nowych cudów Polski”. Do Waszej dyspozycji będą stanowiska do gotowania, dwa duże stoły w strefie degustacyjnej, strefa chilloutu oraz bar. To wszystko dla 25 osób, które chciałyby wziąć udział w warsztatach. Aby całość współgrała z ulokowaniem studia, wnętrze także zostało urządzone w stylu postindustrialnym. Zaś w lekkim i bezproblemowym gotowaniu pomoże Wam wysokiej klasy sprzęt kuchenny linii Luce.