Moja kuchnia bez glutenu, czyli zalety bycia alergikiem

Książki Kulinarne

Moja kuchnia bez glutenu, czyli zalety bycia alergikiem

Fot. materiały prasowe

Coraz częściej słyszymy o zaletach diety bezglutenowej, nawet poza kręgiem alergików. To już nie jest dieta owiana tajemnicą, tylko świadomy wybór tych, którzy chcą dbać o swoje zdrowie. Eliminacja tego kontrowersyjnego składnika jest coraz częściej podejmowaną decyzją. Co więcej, dieta bezglutenowa nie jest problematyczna – potrzeba trochę chęci i odpowiednia książka kulinarna, np. “Moja kuchnia bez glutenu”.

Książka kulinarna “Moja kuchnia bez glutenu”, autorstwa Coralie Ferreiry to istna encyklopedia wiedzy o diecie bezglutenowej. Autorka radzi, jakie produkty wybierać i jak krok po kroku przygotować się do wkroczenia w smakowity świat tej diety. Znajdziemy tu także poradnik, których produktów powinniśmy unikać, a jakimi zajadać się ze smakiem.

W recenzowanej przez nas pozycji znajdziemy również podstawowe informacje, czym jest gluten i jakie może powodować dolegliwości. Zarówno laik, jak i ktoś, kto wie więcej na ten temat, wyszuka dla siebie ciekawostki, które warto wiedzieć. “Czarna lista” dla bezglutenowców i przydatne rady jak gotować i jak robić zakupy, to ewidentne plusy “Mojej kuchni bez glutenu”. Razem z Coralie Farreirą nawet mąka bezglutenowa, na którą często narzekamy, wyrośnie niczym pszenna.

Monika Zonenberg

Monika Zonenberg

Kulturoznawca z wielką pasją do gotowania. Absolwentka Food Studies i Marketingu w Mediach Społecznościowych. Miłośniczka spontanicznych rozmów o jedzeniu, winie i fotografii.