Kuchnia żydowska zazwyczaj kojarzy nam się głównie z pojęciem koszerności, co jest jak najbardziej poprawnym skojarzeniem. Warto jednak pamiętać, że tak jak w każdej kuchni- mogą nas czekać smakowite niespodzianki. Dlatego 16 września wybierzcie się do Łodzi na warsztaty kulinarne z kuchni żydowskiej.
BOOK&COOK powstało z inicjatywy grupy przyjaciół, których wspólną pasją jest gotowanie. Właśnie tą pasją chcieliby się z Wami podzielić i zaprosić Was na organizowane przez nich warsztaty tematyczne. Studio zostało zlokalizowane w postindustrialnej przestrzeni OFF Piotrkowska, będącej wyjątkowym miejscem, docenionym przez jurorów, którzy przyznali temu miejscu zwycięskie miejsce w prestiżowym plebiscycie „7 nowych cudów Polski”. Do Waszej dyspozycji będą stanowiska do gotowania, dwa duże stoły w strefie degustacyjnej, strefa chilloutu oraz bar. To wszystko dla 25 osób, które chciałyby wziąć udział w warsztatach. Aby całość współgrała z ulokowaniem studia, wnętrze także zostało urządzone w stylu postindustrialnym. Zaś w lekkim i bezproblemowym gotowaniu pomoże Wam wysokiej klasy sprzęt kuchenny linii Luce.