13 czerwca – Kurs sushi – Warszawa

Warsztaty kulinarne

13 czerwca – Kurs sushi – Warszawa

Fot. Materiały Prasowe

Sushi to nie jedynie ryż i dodatki, ale także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, odpowiednich umiejętności oraz wiedzy na temat rygorystycznych zasad przygotowania. Podczas kursu dowiecie się  m.in. czym się różni ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy algami silver i gold oraz jak upiec krewetkę i pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka. Posiądziecie wiedzę na temat historii sushi, jego ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać.

W programie:

  • Historia, istota i rodzaje sushi
  • Omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania sushi
  • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
  • Trening praktyczny dla uczestników – samodzielne przygotowywanie podstawowych form sushi

Wybierzcie się 13 czerwca do Instytutu sztuki kulinarnej na kurs sushi i zostańcie mistrzami rolowania alg z ryżem! Zajęcia odbędą się przy ulicy Postępu 5 w Warszawie. Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 18:30. Za trwające około 4-5 godzin warsztaty zapłacimy 150 złotych. Tutaj dokonacie rezerwacji i dowiecie się więcej.

Ola Kacprzyk

Ola Kacprzyk