21- 22 LISTOPADA – ŁÓDŹ – „WYPIEKI” NIETYPOWY JARMARK ŚWIĄTECZNY

21- 22 LISTOPADA – ŁÓDŹ – „WYPIEKI” NIETYPOWY JARMARK ŚWIĄTECZNY

Wydarzenia kulinarne

21- 22 LISTOPADA – ŁÓDŹ – „WYPIEKI” NIETYPOWY JARMARK ŚWIĄTECZNY

fot. Materiały Prasowe

Makroniki, kołacze, pierniki, torty i muffiny – wszystko to czeka w najbliższy weekend na odwiedzających świąteczny Jarmark „Wypieki” .

Najsłodszy weekend roku

Najbliższy weekend upłynie Łodzianom pod znakiem słodkich wypieków i łakoci. Na Jarmarku „Wypieki” pojawią się cukiernicy, producenci ciasteczek, tortów, pierników i pierniczków. Pojawią się także bezglutenowe bułeczki, pieczone kasztany, czy węgierskie kołacze. Jarmark dodatkowo osłodzą także blogerzy kulinarni i amatorzy wypieków. Jednak jarmark świąteczny to nie tylko słodkości. Podczas „Wypieków” spróbować będzie można także znanych napojów w nowej, zimowej odsłonie. Wśród wystawców pojawią się także producenci win, cydrów, piwa oraz czekolad do picia. Jarmark podzielony został na kilka stref – strefę wypieków, strefę Sweet Handmade, Strefę świąteczną a także strefę Make&Bake.

Pieczenie, szycie i świąteczne marzenia

„Wypiekom” towarzyszyć będą także inne atrakcje, wśród których znajdą się między innymi warsztaty piekarnicze, które odbywać się będą w sobotę. Ich uczestnicy będą mogli spróbować swoich sił w pieczeniu ciasteczek, a także zapoznają się produktami piekarniczymi. Podczas warsztatów krawieckich z kolei poznać będzie można podstawy szycia i własnoręcznie uszyć ozdobne opakowania na prezenty. Co ważne, udział w obu warsztatach jest bezpłatny.

Przemysław Ziemichód

Przemysław Ziemichód

Dziennikarz i bloger kulinarny, certyfikowany sędzia piwowarski i znawca alkoholi. Pisał dla kilkunastu magazynów, portali i serwisów kulinarnych. Prowadzi własne blogi na temat alkoholu i kuchni.