Make Cooking Easier – przepisy na cztery pory roku

Książki Kulinarne

Make Cooking Easier – przepisy na cztery pory roku

Fot. Materiały prasowe

Każda pora roku jest ma swoje zalety jak i wady. Zimą uwielbiamy pić gorące, imbirowe napary i jeść sycące, kremowe zupy. Wiosna to czas nowalijek i szparagów, a lato to oczywiście leśne owoce, świeże warzywa i obiady na świeżym powietrzu. Jesienią w naszych domach unosi się zapach cynamonu i pieczonych jabłek. Na straganach pojawiają się dynie, a w lesie znajdujemy późne grzyby. Znowu myślimy o przemijającym czasie. Takie refleksje wywołała w nas książka ,,Make Cooking Easier. Przepisy na cztery pory roku”.

,,Make Cooking Easier. Przepisy na cztery pory roku” to książka napisana przez Zosię Cudny, autorkę popularnego kulinarnego bloga makecookingeasier.pl, który jest uwielbiany z powodu świetnych przepisów i przepięknych, autorskich zdjęć.

Rozdziały książki zostały podzielone według pór roku. W każdym z nich znajdziemy po 4 przepisy na śniadanie, obiad i deser – w sumie 48 przepisów. Osoby stawiające swoje pierwsze kroki w kuchni mogą wypróbować przepis na owsiankę z karmelizowanymi bananami czy rabarbarowe babeczki, a osobom, którym nie straszne są kuchenne wyzwania mogą przygotować pieczoną z brzoskwiniami kaczkę lub pomidorowe spaghetti z mulami i krewetkami. Naszym przepisem numer jeden jest na pewno tort bezowy z letnimi owocami, który zachęca swoim apetycznym zdjęciem.

Anna Wolska

Anna Wolska

Inżynier technologii żywności. Od lat zafascynowana kuchnią i zdrowym żywieniem. Wyznawczyni idei slow foodu. Uwielbia podróże, które są okazją do próbowania nowych smaków i poznawania niesamowitych ludzi.