Moja kuchnia wege- recenzja

Książki Kulinarne

Moja kuchnia wege- recenzja

Fot. Materiały prasowe

Decyzja o rezygnacji z jedzenia mięsa i ryb, powinna być dokładnie przemyślana i zaplanowana. Brak zwierzęcego białka może być nagłym szokiem dla naszego organizmu, dlatego przechodząc na dietę wegetariańską musimy wiedzieć skąd możemy czerpać największą ilość witamin i składników odżywczych.

W książce ,, Moja kuchnia wege” Audrey Cosson odnajdujemy nie tylko przepisy kuchni wegetariańskiej, ale również porady i wskazówki dotyczące gotowania jarskich dań i deserów, które zostały zaczerpnięte z różnych stron świata na przykład dal z zielonego groszku, tajska zupa z galangi, włoskie orkiszowe risotto czy libańska tabbouleh. Autorka zachęca nas do używania dużej ilości ziół, które można stosować niemal bez ograniczeń, ponieważ są drogocenne dla naszego zdrowia. Według niej musimy poddać się wodzom własnej fantazji, ponieważ dzięki dużej ilości warzyw, owoców, kasz i bezmięsnych produktów jesteśmy w stanie stworzyć dania, które zaskoczą nasze kubki smakowe.

Anna Wolska

Anna Wolska

Inżynier technologii żywności. Od lat zafascynowana kuchnią i zdrowym żywieniem. Wyznawczyni idei slow foodu. Uwielbia podróże, które są okazją do próbowania nowych smaków i poznawania niesamowitych ludzi.