W najbliższy weekend z wielkim apetytem podążamy Małopolskim Smakiem. Regionalna odsłona krakowskiego Najedzeni Fest! na pewno poszerzy Wasze kulinarne horyzonty.
W dniach 15-16 października na terenie dawnego Hotelu Forum odbędzie się największy małopolski festiwal kulinarny – Najedzeni Fest! Małopolskim Smakiem. Formuła festiwalu, poparta niesłabnącą modą na street food, jest jak najbardziej na czasie! Jak zapowiadają organizatorzy będziemy mogli poczuć się jak w domowej kuchni, zajrzeć do garnków i dowiedzieć się wielu ekscytujących rzeczy o przygotowywaniu lokalnych posiłków i wytwarzaniu regionalnej żywności.
To co najważniejsze, to fakt, że będzie można poznać małopolskich producentów, restauratorów i kucharzy, którzy swoja pracą pielęgnują tradycję, łącząc to, co jest w niej najlepszego z nowoczesnymi trendami. Przykładem może być menu naszych ulubionych food trucków, dzięki którym spróbujecie regionalnych produktów w oryginalnym, światowym wydaniu. Buritto z małopolskim serem gazdowskim czy ceviche z pstrągiem ojcowskim – to tylko niektóre przykłady twórczej lokalnej kuchni.
Na festiwalowych stoiskach kupicie bezpośrednio od producentów świeży nabiał, wędliny, pieczywo, nieziemskie aromatyczne i słodkie miody, zdrowe soki i mnóstwo przetworów do zimowej spiżarni. A ponadto będą regionalne wina, rzemieślnicze cydry i kraftowe piwa, z których słynie Małopolska. Wystawcy Najedzeni Fest! otworzą małopolski skarbiec smaku i zadbają o pełne talerze. Z zapowiedzi wynika, że będzie cudownie pysznie!