21-26 października – Międzynarodowa Olimpiada w Erfurcie

Wydarzenia kulinarne

21-26 października – Międzynarodowa Olimpiada w Erfurcie

Fot. materiały prasowe

Już 21 października rusza jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych na świecie. Przez najbliższe dni Narodowa Reprezentacja Polskich Kucharzy stanie do boju podczas Międzynarodowej Olimpiady w Erfurcie (Internationale Kochkunst Ausstellung). 

Jak na prawdziwą olimpiadę przystało, Międzynarodowa Olimpiada w Erfurcie organizowana jest co cztery lata, a biorą w niej udział najlepsi kucharze świata. Jest to dla nich okazja dla sprawdzenia swoich umiejętności oraz wymiany spostrzeżeń i kuchennych nowinek.

Menedżerem drużyny jest Krzysztof Szulborski, a kapitan to szef restauracji 1611 w gdańskim Dworze Oliwskim, Adam Woźniak. Reprezentacja składać się będzie z dwanaściorga najlepszych kucharzy z całej polski, którzy przygotują dania z każdej dziedziny i o zróżnicowanych składnikach, wykwintnych i na nowo odkrytych. Będzie więc gorąco!

Zmagania kucharzy oceniać będzie międzynarodowe jury, którego członkowie to najbardziej prestiżowi kucharze z całego świata.

Do boju!

Agata Bobruś

Agata Bobruś

Świeżo upieczona weganka. Ma pasję do gotowania i odkrywania nowych smaków. Chętnie eksperymentuje w kuchni.