Orzechowe batoniki musli

Przepisy, Deser, Przekąska

Orzechowe batoniki musli

fot. Natalia Piotrowska

ORZECHOWE BATONIKI MUSLI to zdrowa, pożywna i pełnowartościowa przekąska którą można zabrać do pracy lub szkoły. Zaspokoją także głód przed lub po treningu.

Składniki:

  • 2/3 szklanki oleju kokosowego Vera
  • 2/3 szklanki masła orzechowego
  • 2/3 szklanki miodu
  • 2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1 szklanka pokrojonej czekolady
  • 1/2 szklanki preparowanego orkiszu
  • 1/2 szklanki prażonych ziaren słonecznikał

Przygotowanie:

Podgrzewamy olej, masło orzechowe i miód i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. W dużej misce łączymy ze sobą płatki, orkisz i czekoladę. Ostudzoną masę dodajemy do suchych składników  i całość przekładamy do blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Dociskamy masę do blachy i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Kroimy w podłużne kawałki i przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

 

Marka VERA to propozycja dla tych, którzy lubią łączyć kuchnię tradycyjną z nowymi trendami spożywczymi. W naszej ofercie znaleźć można owoce i warzywa w puszkach, jak również specjały kuchni świata, które sprowadzamy z wielu kontynentów. Rozwijając naszą markę poszukujemy produktów zdrowych, o wysokich walorach smakowych. Właścicielem marki Vera jest Limpol www.limpol.pl