Najnowsze dzieło Johna Wellsa popełnia chyba największy grzech, jaki popełnić może film – jest idealnie przeciętne.
Ugotowany Adam
Ugotowany to film o dążeniu do gastronomicznej doskonałości, którą dla głównego bohatera jest trzecia gwiazdka Michelin.O Adamie Jonesie (w tej roli Bradley Cooper) wiemy jedynie, że spalił za sobą wiele mostów, musiał uciekać z Paryża, gdzie gotował w prestiżowej restauracji, oraz, że teraz, po długim odwyku i pokucie na którą złożyło się otwieranie ostryg w jakiejś obskurnej knajpie, postanawia wrócić na szczyt, walcząc o największe wyróżnienie prestiżowego przewodnika kulinarnego.
Idąc do kina na Ugotowanego wiedziałem jedynie, że Bradley Cooper nie jest bratem Garego i że film, na który się wybieram jest o prowadzeniu restauracji. Szybko jednak okazało się, że gdybym wiedział cokolwiek więcej, znałby pewnie całą fabułę tego dzieła, bo w Ugotowanym nic ponad prowadzenie restauracji się nie liczy.