PASTA Z TUŃCZYKA I RICOTTY

Śniadanie, Przepisy, Kolacja, Przekąska

PASTA Z TUŃCZYKA I RICOTTY

fot. Natalia Piotrowska

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – mawiają niektórzy. Ale jest też najtrudniejszym do zaplanowania! – dodają inni. Jeśli o poranku szukacie zdrowego białka, dobrym wyborem będzie PASTA Z TUŃCZYKA I RICOTTY. Doskonale sprawdzi się rozsmarowana na kromce świeżego chleba, podana z krakersami lub grissini.  Idealna na śniadanie, drugie śniadanie i na kolację.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju 170 g
  • 125g ricotty
  • 75 g gęstego jogurtu naturalnego (greckiego)
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • ½ soku z limonki
  • posiekany szczypiorek
  • sól himalajska
  • pieprz kolorowy

Przygotowanie:

Tuńczyka odcedzamy z oleju i łączymy w misce z pokrojoną drobno cebulą, szczypiorkiem i sokiem z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem. W osobnej miseczce mieszamy ricottę z greckim jogurtem i dodajemy do tuńczyka. Podajemy z grissini, krakersami lub jemy na kanapce!

Smacznego!

 

 

Marka VERA to propozycja dla tych, którzy lubią łączyć kuchnię tradycyjną z nowymi trendami spożywczymi. W naszej ofercie znaleźć można owoce i warzywa w puszkach, jak również specjały kuchni świata, które sprowadzamy z wielu kontynentów. Rozwijając naszą markę poszukujemy produktów zdrowych, o wysokich walorach smakowych. Właścicielem marki Vera jest Limpol www.limpol.pl