PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ Z SOSEM JOGURTOWYM

Śniadanie, Przepisy, Wegetariańskie

PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ Z SOSEM JOGURTOWYM

Fot. Cookmagazine



Składniki:

  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 120 g twarogu
  • 2 małe jajka
  • 2 łyżeczki słonecznika
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łagodna cebula
  • 200 ml gęstego jogurtu
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz



Przygotowanie:

Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, podprażamy na suchej patelni i studzimy. Twaróg przeciskamy przez praskę lub rozgniatamy widelcem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy solą i pieprzem. Łyżką zmoczoną w wodzie nabieramy porcje ciasta, kładziemy na rozgrzany olej, lekko spłaszczamy i smażymy kilka minut z każdej strony, aż się zrumienią. Podajemy z jogurtem wymieszanym z odrobiną soli.


Smacznego!

Agnieszka Kubajek

Agnieszka Kubajek