PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU KOKOSOWYM Z OWOCAMI

Śniadanie, Przepisy, Deser, Sezon na, Wegetariańskie, Wegańskie, Morela, Truskawka

PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU KOKOSOWYM Z OWOCAMI

Fot. Cookmagazine


Składniki:

  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 3 łyżki płatków ryżowych
  • garść migdałów
  • 3-4 truskawki
  • 1 morela
  • łyżeczka miodu lub syropu klonowego


Przygotowanie:

Do niewielkiego rondelka wsypujemy płatki ryżowe, zalewamy mlekiem i gotujemy przez 3-4 minuty ciągle mieszając. Przelewamy do miseczki. Migdały kroimy w paski i prażymy chwilkę na suchej patelni. Owoce myjemy, osuszamy i kroimy. Płatki ryżowe posypujemy migdałami i szczyptą cynamonu, dodajemy owoce.

Smacznego!


Anna Wolska

Anna Wolska

Inżynier technologii żywności. Od lat zafascynowana kuchnią i zdrowym żywieniem. Wyznawczyni idei slow foodu. Uwielbia podróże, które są okazją do próbowania nowych smaków i poznawania niesamowitych ludzi.