GRANOLA Z BRZOSKWINIAMI I MALINAMI

Śniadanie, Przepisy, Sezon na, Wegetariańskie, Brzoskwinia, Malina

GRANOLA Z BRZOSKWINIAMI I MALINAMI

Flickr.com / CC-BY-SA / Annie's Eats

Sezonowe owoce zapiekane pod kruszonką to jeden z najprostszych i najsmaczniejszych deserów. W tym przepisie na tradycyjną kruszonkę zastępuje pyszna i napakowana zdrowymi składnikami granola z płatków owsianych, orzechów i wiórków kokosowych. Pod nią skrywa się ciepłe, miękkie nadzienie z brzoskwiń i malin. Taki deser, podany z odrobiną jogurtu, może z powodzeniem zastąpić śniadanie.

Natalia Mętrak-Ruda

Natalia Mętrak-Ruda

Tłumaczka, kulturoznawczyni, pasjonatka kuchni. Wegetarianka, szukająca coraz to nowych sposobów na warzywa. Pisuje do czasopism i portali kulinarnych, pasjonuje się historią jedzenia.