Grzanki z figami, serem pleśniowym i miodem

Śniadanie, Przepisy, Kolacja, Przekąska, Wegetariańskie

Grzanki z figami, serem pleśniowym i miodem

fot. Cookmagazine

Połączenie soczystych fig, ostrego sera z niebieską pleśnią i miodowej słodyczy to klasyka, która zawsze się sprawdza. Składniki rzucone na liście rukoli z miodowym winegretem stworzą pyszną sałatkę, a karmelizowane w miodzie i occie balsamicznym owoce zapieczone z roquefortem na kruchym spodzie – wykwintną tartę. Najprościej jednak zrobić wyrafinowane kanapki – GRZANKI Z FIGAMI, SEREM PLEŚNIOWYM I MIODEM.

Natalia Mętrak-Ruda

Natalia Mętrak-Ruda

Tłumaczka, kulturoznawczyni, pasjonatka kuchni. Wegetarianka, szukająca coraz to nowych sposobów na warzywa. Pisuje do czasopism i portali kulinarnych, pasjonuje się historią jedzenia.