Kuskus z warzywami

Fot. CookMagazine



Składniki:

  • 2 szklanki kaszy kuskus
  • 3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 2 rzodkiewki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • kilka liści młodej botwiny
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 puszki groszku
  • sól i pieprz



Przygotowanie:

Zaczynamy od przygotowania kaszy. W tym celu doprowadzamy bulion w garnku do wrzenia, po czym wrzucamy do niego kuskus, zestawiamy z ognia i mieszamy. Zostawiamy tak kaszę, aby nasiąknęła bulionem. W międzyczasie myjemy i kroimy warzywa oraz odcedzamy groszek i tuńczyka. Nasiąknięty kuskus przesypujemy do miski i mieszamy go z warzywami i tuńczykiem. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!


Ola Kacprzyk

Ola Kacprzyk