Prosta i szybka w przygotowaniu SAŁATKA WIEJSKA Z KOLENDRĄ. Idealna na lekki lunch lub kolację.
Składniki: 1 porcja:
- 1/4 główki sałaty lodowej
- 1 duży pomidor
- 1/2 świeżego ogórka ze skórką
- garść świeżej kolendry
- 100 g sera feta
Sos:
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka soku z limonki
- otarta skórka z limonki
- 2 łyżki płynnego miodu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
Przygotowanie:
Umytą i wysuszoną sałatę postrzępić na kawałki i włożyć do naczynia. Pomidora pokroić w ósemki, ogórka na ćwiartki i posiekać garść świeżej kolendry, wszystko dodać do sałatki. Na wierzchu ułożyć pokruszoną fetę.
Wszystkie składniki sosu wymieszać, odstawić na 5 minut. Polać po sałatce.