SAŁATKA WIEJSKA Z KOLENDRĄ

Przepisy, Sałatki

SAŁATKA WIEJSKA Z KOLENDRĄ

fot. Cookmagazine.pl

Prosta i szybka w przygotowaniu SAŁATKA WIEJSKA Z KOLENDRĄ. Idealna na lekki lunch lub kolację.


Składniki: 1 porcja:

  • 1/4 główki sałaty lodowej
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 świeżego ogórka ze skórką
  • garść świeżej kolendry
  • 100 g sera feta

Sos:

  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka soku z limonki
  • otarta skórka z limonki
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól


Przygotowanie:

Umytą i wysuszoną sałatę postrzępić na kawałki i włożyć do naczynia. Pomidora pokroić w ósemki, ogórka na ćwiartki i posiekać garść świeżej kolendry, wszystko dodać do sałatki. Na wierzchu ułożyć pokruszoną fetę.

Wszystkie składniki sosu wymieszać, odstawić na 5 minut. Polać po sałatce.



 

Anna Rybitwa

Anna Rybitwa

Mistrzyni tworzenia własnych przepisów i nowych kulinarnych rozwiązań. Kusi zapachem przyrządzonych dań, czaruje ich wyglądem, a smakiem potrafi przenieść w dowolnie wybrany zakątek świata!