Sałatka z Moghrabieh i zielonym jogurtem

Przepisy, Sezon na, Sałatki, Wegetariańskie, Brokuł

Sałatka z Moghrabieh i zielonym jogurtem

Flickr.com /CC-BY-SA/ Amelia Crook

Moghrabieh to popularna na Bliskim Wschodzie gruba kasza z pszenicy, bliska krewniaczka nieco bardziej znanego “izraelskiego kuskusu”. W Polsce oba te produkty dość trudno kupić, jednak z powodzeniem można je w tym przepisie zastąpić możliwie jak najdrobniejszym makaronem. SAŁATKA Z MOGHRABIEH, BROKUŁAMI I ZIELONYM JOGURTEM  to doskonała propozycja na lunch do pracy lub kolację.

Natalia Mętrak-Ruda

Natalia Mętrak-Ruda

Tłumaczka, kulturoznawczyni, pasjonatka kuchni. Wegetarianka, szukająca coraz to nowych sposobów na warzywa. Pisuje do czasopism i portali kulinarnych, pasjonuje się historią jedzenia.